Dezavantajlı grupta yer alan otizmli ve atipik otizm teşhisi konulan çocuklar için kurumsal bir yapılanma gerekliydi. Bu gereklilik otistik çocukların her türlü ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hedefler gözlenerek doğmuştur. Eğitimlerinde ve sosyalleşmelerinde diğer çocuklara göre daha özel ilgi ve alakaya ihtiyaç duymaları, Otizm Vakfının kurulmasında etkili olmuştur. Otizm Vakfının, otizmli çocuklara yaşam boyu gereken eğitim ve öğretimi sağlayarak onların bireyselleşmesine destek olmak en temel hedefidir.

Tarihçe

2010 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla kurulmuştur. Kurucuları otizmli ve atipik otizm teşhisi konulan çocukların ebeveynlerinden oluşmaktadır. Belediyeye ait 3 binada tesis kurulmuş olup, faaliyetler günümüzde de devam etmektedir.  2013 yılında Spor Eğitim Merkezi ile başlayan süreç günümüzde daha da donanımlı ve gelişmiş olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Otizim vakfı neden kuruldu?

Otistik çocukların sosyalleşmesini sağlayabilecekleri alanlar yaratmak bu alanların kullanımını onlar için verimli hale getirebilmek adına Otizm Vakfı kuruldu. Eğlenirken öğrenmeleri hedeflenirken, yeni beceriler kazanmalarına olanak tanıyan bir kuruma ihtiyaç vardı. Dolayısıyla Otizm Vakfı otizmli çocukların yaşam kalitesini arttırmak onları yaşamlarını idame ettirebilecek seviye ulaştırmak amacıyla kuruldu.

Eğitim Tesisleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi desteği ile İncek’te 3 belediyeye ait binada faaliyetlere başlandı. Çalışmalara özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi ve iş ve mesleki eğitim merkezinin açılmasıyla faaliyetler daha da artmıştır. Otizm Vakfı Spor Kulübü Derneği  ile Otizm Vakfı İktisadi İşletmesi kurulmuştur.

Gönüllü Olmak?

Otizm vakfına gönüllü olmak isteyenler donanımlı bir eğitime sahip olması tercih ediliyor. Gönüllülük bir ekip işidir. Ekibin daha sağlıklı işler başarabilmesi eğitim seviyesi ve iş birliği yeteneği ile doğru orantılıdır. Gönüllü olmak isteyenler sıkı bir eğitimden geçtikten sonra faaliyetlere katılım sağlayabiliyor.

Gönüllü olmak isteyenler için, internet üzerinden başvuru yapmak oldukça kolay. Arama motoruna “ gönüllü ol otizm vakfı “ yazdığınızda uygun olan sekmeyi tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada ad soyad telefon ve e posta bilgilerinizi girdikten sonra gönüllü ol butonuna tıklamanız yeterlidir. Sonrasında Otizm vakfı size dönüş sağlayacaktır.

Otizim Vakfı‘na Nasıl Bağış Yaparım

Otizm Vakfı’na doğrudan para bağışı yapılabildiği gibi fraklı seçeneklerde vardır. Gıda, kırtasiye, spor malzemesi ve özel eğitim seti bağışı gibi bağış seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz

İnternet üzerinden bağış yapmak ta oldukça kolaydır. Arama motoruna otizm vakfı yazdıktan sonra resmi internet sitesine giriş yapın. Bağış yapın ikonuna tıkladıktan sonra dilediğiniz bağış türünü seçebilirsiniz.

Otizmli çocuklar ve aileleri karşılaştırılması güç zorluklar yaşarlar. Ailelerin kendi başına çözemediği durumlarla baş etmesi gerektiği noktada, güvende hissedecekleri bir kurum arayışına girmeleri olağandır. Otizm vakfında gönüllük esastır. Hiçbir maddi kazanç beklentisi olmayan gönüllüler otizmli bireylerin gelişimleri için gönül vermişlerdir. Böylece Otizm vakfı kurucu ve gönüllüleri ile özverilerinden taviz vermeden yoluna devam etmektedir.

Yorum Yap

Çalışma Saatleri

Çalışma Saatleri

Hafta İçi – 08:00-18:30

Cumartesi – 08:00-18:30

Pazar – Kapalı